Τα πιο νόστιμα μίνι Quiche Lorraine

‘Oταν θέλουμε πίτσα αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο τότε η παρακάτω συνταγή είναι η καλύτερη επιλογή. Με γέμιση που κάθε φορά αλλάζει ανάλογα με τη διάθεση και τα υλικά, αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα ορεκτικά.

 Υλικά

2 κολοκυθάκια

100 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες

1 φύλλο σφολιάτας

100 γραμμάρια έμμενταλ

2 αυγά

4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι λάδι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη παρμεζάνα  και αλατιποερώνουμε.

Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 6 κύκλους. Παίρνουμε ειδικά καλούπια και βάζουμε στο κάτω μέρος τις σφολιάτες, μετά το ζαμπόν, το έμενταλ και τελειώνουμε με τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε 2 κουταλιές του μείγματος της κρέμας και των αυγών σε κάθε καλούπι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 ° για 15 λεπτά.

jenny.gr