Κάθε φορά που περπατάς δίπλα στη θάλασσα συναντάς εκείνους τους χαρακτηριστικούς κύριους που ψήνουν καλαμπόκια. Τους θυμάσαι από μικρό παιδί να βρίσκονται στην ίδια θέση, με το ίδιο χαμόγελο και πάντα να σου προσφέρουν το πιο νόστιμο καλαμπόκι του νησιού.

Τι γίνεται όμως όταν δε βρίσκεσαι κοντά στη θάλασσα και θέλεις να γευτείς λίγο καλαμπόκι; Αποτελεί άλλωστε τέλειο συνοδευτικό για το κρέας και ιδού πώς θα καταφέρεις να το μαγειρέψεις. Το καλαμπόκι είναι αρκετά καλοκαιρινό και… υγιεινό.

Υλικά ανά 6-8 κομμάτια καλαμποκιού:

1 φλιτζάνι γάλα

Βούτυρο 1 ξυλάκι

Εκτέλεση:

Γέμισε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και άφησέ το να βράσει.

Έπειτα, πρόσθεσε το γάλα, το βούτυρο και το καλαμπόκι και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε το καλαμπόκι να σιγοβράσει για 6 έως 8 λεπτά και έπειτα αντικατέστησε το με το επόμενο. Αν βέβαια χωράνε όλα μαζί, τότε τοποθέτησέ τα μέσα στην κατσαρόλα σου για μεγαλύτερη ευκολία.

queen.gr