Για τη σοκολατομπισκοτόπιτα θα χρειαστείτε:

  • 255 γρ. ‏Μπισκότο digestive
  • 120 γρ. ‏Βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 370 γρ. ‏Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας
  • 1 κούπα ‏Γάλα
  • 220 γρ. ‏Έτοιμη σαντιγί

Εκτέλεση

  1. Αφήνετε στην άκρη 2 μπισκότα για να γαρνίρετε τη πίτα στο τέλος.
  2. Φτιάχνετε τη βάση: θρυματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα σε πούδρα και βάζετε το λιωμένο βούτυρο.
  3. Βάζετε το μπισκότο σε ένα ταψί με αποσπώμενα τοιχώματα και το πιέζετε προς τα κάτω και στα πλάγια ομοιόμορφα και τη τοποθετείτε στο ψυγείο για 15′.
  4. Βάζετε γάλα σε μια κανάτα.
  5. Βουτήξτε 8 μπισκότα στο γάλα , ένα τη φορά και τοποθετείστε στα στη βάση. Προσέξτε να βουτήξετε τα μπισκότα για λίγο αλλιώς θα μουλιάσουν πολύ και θα διαλυθούν.
  6. Απλώστε 1/3 της σαντιγίς πάνω από τα μπισκότα.
  7. Βουτήξτε 8-10 μπισκότα στο γάλα , ένα τη φορά , και βάζετε μια στρώση πάνω από το στρώμα σαντιγίς.
  8. Επαναλάβετε τη διαδικασία και γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί.
  9. Σπάστε με τα χέρια σας τα 2 μπισκότα που κρατήσατε και πασπαλίστε τη πίτα.
  10. Καλύψτε τη και αφήστε τη στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον!

foodmaniacs.gr