Υλικά

  • 3 πατάτες
  • 200 γρ. Βούτυρο μαλακό
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 3 λουκάνικα
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες, τις σκουπίζετε και τις κόβετε στη μέση κατά μήκος.
  2. Τις ψήνετε για 70’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 210 °C.
  3. Όταν ψηθούν αφαιρείτε με ένα κουταλάκι την ψίχα τους, αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω – γύρω.
  4. Βάζετε στο μπλέντερ τα 100 γρ. βούτυρο, τα αυγά, τη μουστάρδα, την ψίχα από τις πατάτες, την γραβιέρα και λίγο πιπέρι.
  5. Σοτάρετε με 1 κουταλιά  Βούτυρο τα ψιλοκομμένα λουκάνικα. Τα προσθέτετε στο μείγμα σας και ανακατεύετε.
  6. Γεμίζετε τις πατάτες και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.
  7. Σκορπίζετε τα 100 γρ. βούτυρο και ψήνετε για 10’ στους 200 °C.

Θερμοκρασία: 200 °C Χρόνος Ψησίματος: 10