Μικρά μυστικά για να χάσετε τα τελευταία 5 κιλά!!

Είναι γεγονός ότι όσο φτάνετε στο ιδανικό σας βάρος τόσο πιο δύσκολο είναι να αδυνατίσετε. Όμως τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.

‘Eχετε θέσει στόχο να χάσετε τα περιττά κιλά και προσπαθείτε σκληρά για να το πετύχετε. Ενώ όμως έχετε κάνει σοβαρή πρόοδο, ξαφνικά η κλίμακα της ζυγαριάς σταματάει να κατεβαίνει. Είναι γεγονός ότι όσο φτάνετε στο ιδανικό σας βάρος τόσο πιο δύσκολο είναι να αδυνατίσετε. Τώρα που έχετε χάσει αρκετά κιλά το σώμα σας χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να διατηρήσει το νέο του μέγεθος. Για να ξεφορτωθείτε άρα τα τελευταία 4 με 5 κιλά ίσως χρειαστεί να προσπαθήσετε λίγο περισσότερο. Επειδή όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, σας παραθέτω μερικές συμβουλές που αν τις ακολουθήστε θα πετύχετε την απώλεια που επιθυμείτε.

 Σταματήστε το άσκοπο τσιμπολόγημα

Αυτές οι μικρές ατασθαλίες μπορεί να σας φαίνονται αθώες, όμως κάθε άλλο παρά αθώες είναι, αφού σας προσθέτουν επιπλέον θερμίδες και καθιστούν δύσκολο να χάσετε αυτά τα τελευταία κιλά. Κάθε φορά που επιθυμείτε να τσιμπολογήσετε κάτι, προτιμήστε μια τσίχλα ή μια καραμέλα χωρίς ζάχαρη.

Συγκεντρώστε μερικά βασικά κίνητρα

Μετά από εβδομάδες ή μήνες που προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι φυσιολογικό ο ενθουσιασμός σας να έχει εξασθενίσει. Όμως αν δεν τηρείτε το διατροφικό σας πρόγραμμα και κάνετε ατασθαλίες, δεν θα μπορέσετε ή θα δυσκολευτείτε να φτάσετε στο στόχο σας. Έτσι λοιπόν για να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια πρέπει να βρείτε καινούρια κίνητρα και να θέσετε νέους εφικτούς στόχους. Και φυσικά να έχετε υπομονή και επιμονή.

Πίνετε πολλά υγρά

Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιο εύκολο να αφυδατωθείτε και να κάνετε κατακρατήσεις, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η προσπάθεια απώλειας βάρους. Όμως με μερικά απλά βήματα μπορείτε να αποφύγετε την κατακράτηση νερού και το φούσκωμα. Πώς θα το πετύχετε; Καταρχάς πρέπει να μειώσετε ή να ελαττώσετε το αλάτι και φυσικά να πίνετε πολλά υγρά μέσα στην ημέρα αλλά και να τρώτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Απομακρύνετε τις τοξικές ενώσεις από το φαγητό σας

Τα χημικά όπως το BPA, οι φθαλικές ενώσεις, τα parabens και τα PCBs, που βρίσκονται κυρίως στα πλαστικά και σε κάποιες τροφές, μπορούν να δυσκολέψουν την απώλεια βάρους. Ενώ είναι δύσκολο να αποφύγετε όλες τις χημικές ενώσεις, μπορείτε όμως να μειώσετε την έκθεση σε αυτές αν προτιμήσετε γυάλινα δοχέια αντί για πλαστικά και εάν επιλέγετε θαλασσινά με χαμηλότερα επίπεδα μολυσματικών ουσιών,.

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο

Η επίτευξη επαρκούς ύπνου είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο για την απώλεια βάρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι πηγαίνουν νωρίς στο κρεβάτι είναι λιγότερο επιρρεπείς στην κατανάλωση γλυκών, σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται αργά τη νύχτα. Επίσης όταν κοιμάστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ έχετε περισσότερη ενέργεια και κάνετε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.

jenny.gr

News Portal

Sports Portal

Lifestyle Portal

Woman's Portal

Interactive Portal