Συστατικά

  • 2 ‏Ροδάκια ώριμα , χωρίς κουκούτσια , ξεφλουδισμένα ,κομμένα σε φέτες (όχι παγωμένα)
  • 2 κ.σ. ‏Κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ‏Κατεψυγμένη ζύμη για τάρτες
  • 1 πρέζα για πασπάλισμα ‏Ζάχαρη
  • 2 κούπες ‏Φράουλες κομμένες σε φέτες (όχι παγωμένες)
  • 1 κ.γ. ‏Εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ‏Αυγό (το ασπράδι)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα ροδάκινα και τις φράουλες.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια έτσι ώστε να καλυφθούν τα φρούτα.
  4. Αφήστε στην άκρη το μείγμα να απορροφηθεί ενώ ετοιμάζετε τη βάση του.
  5. Αφού αποψύξετε τη τάρτα απλώστε τη σε βουτυρωμένο ταψί 23 εκ.
  6. Ριξτέ μέσα το μείγμα με τα φρούτα.
  7. Γυρίστε τις άκρες τις τάρτας προς τα μέσα και περάστε τις με ασπράδι αβγού.
  8. Πασπαλίστε με ζάχαρη και ψήστε για 10-12 λεπτά.

foodmaniacs.gr