Για το διαφορετικό banoffee θα χρειαστείτε

  • 150 γραμμάρια ‏Digestive Με σοκολάτα
  • 200 γραμμάρια ‏Ανάλατο βούτυρο
  • 125 γραμμάρια ‏Καστανή ζάχαρη
  • 395 γραμμάρια ‏Ζαχαρούχο γάλα
  • 4 ‏Ώριμες μπανάνες σε φέτες
  • 300 ml ‏Χτυπημένη κρέμα γάλακτος
  • Κομμάτια ‏Τριμμένης λευκής και μαύρης σοκολάτας
  • Λίγο ‏Θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε τα μπισκότα σε ένα μούλτι, μέχρι να θρυμματιστούν.
  2. Λιώστε 75 γραμμάρια βούτυρο και ανακατέψτε το καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα μπισκότα.
  3. Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα.
  4. Ύστερα τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο, ώστε να παγώσει και να δέσει η βάση.
  5. Για να φτιάξετε την αλατισμένη καραμέλα, λιώστε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα 125 γραμμάρια βουτύρου σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το καλά μέχρι να »διαλυθεί» πλήρως η ζάχαρη.
  6. Ανακατέψτε το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να βράσει. Αφήστε το να κάνει μερικές »φούσκες»  έως ότου το μείγμα σκουρύνει.
  7. Ρίξτε στο μείγμα μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και ανακατέψτε καλά. Ύστερα αφήστε το να κρυώσει για λίγο.
  8. Μετά από λίγα λεπτά χύστε το μείγμα στη βάση με τα μπισκότα και βάλτε πάλι το ταψί στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.
  9. Όταν είναι έτοιμο το γλυκό σας, βγάλτε το προσεκτικά από ταψί και τοποθετήστε το σε μια μεγάλη πιατέλα.
  10. Τοποθετήστε τις μπανάνες πάνω από το γλυκό και τελειώστε με μερικές κουταλιές από σαντιγί και τις »μπούκλες» (κομμάτια) από τις 2 σοκολάτες.

foodmaniacs.gr