Τηγανιτό κινέζικο ρύζι

  • 4 φλ. ‏Καστανό ρύζι μπασμάτι για εξωτικές συνταγές
  • 3/4 φλ. ‏Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 1/2 κ.σ. ‏Λάδι
  • 1 ‏Αβγό χτυπημένο
  • 3 σταγόνες ‏Σόγια σος
  • 3 σταγόνες ‏Σησαμέλαιο
  • 200 γρ. ‏Κοτόπουλο μαγειρεμένο σε κομμάτια
  • 1/2 φλ. ‏Καρότο τριμμένο
  • 1 ‏Κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 4 ‏Φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
  • 2 κ.σ. ‏Σόγια σος

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα βράζετε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει.
  2. Ζεσταίνετε 1 κ.σ. λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok.
  3. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, το αφαιρούμε από το wok και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Αφαιρείτε το wok από το μάτι και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Ρίχνετε 3 σταγόνες σόγια σως και 3 σταγόνες σησαμέλαιο στο αβγό, που έχετε χτυπήσει και το αφήνετε στην άκρη.
  6. Ρίχνετε ½ κ.σ. λάδι στο wok και προσθέτετε το αβγό. Κουνάτε το wok, για να πάει το αβγό παντού, φροντίζοντας να ψηθεί και από τις 2 πλευρές. Το αφαιρείτε από το wok και το ψιλοκόβουμε.
  7. Ζεσταίνετε 1 κ.σ. λάδι στο wok και προσθέτετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, μαζί με το καρότο, την πιπεριά, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και τα τσιγαρίζετε για 2 λεπτά.
  8. Προσθέτετε το κρύο καστανό ρύζι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 3 λεπτά.
  9. Προσθέτετε 2 κ.σ. σόγια σως και το αβγό. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για άλλο 1 λεπτό.
  10. Σερβίρετε τοποθετώντας έξτρα σόγια σος στο τραπέζι.