Αν προσέχεις τη διατροφή και σου και τρως φρούτα καθημερινά – ως ωφείλεις – θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλές φορές η συντήρηση και η μεταφορά τους π.χ. στο γραφείο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γι΄αυτό και εμείς βρήκαμε εναλλακτικούς τρόπους για να κόψετε, να μεταφέρετε και να απολαύσετε τα φρούτα σας ακόμα και στον πιο πολυσύχναστο δρόμο ακόμα και αν δεν έχετε μαχαίρι!

#1 Για να καθαρίσεις το πορτοκάλι σου γρήγορα και εύκολα, κόψε το κάθετα σε φέτες (όπως είναι με τη φλούδα)

orange

#2 Θέλεις να φας φράουλες ή να τις βάλεις στο ποτό σου ή να διακοσμήσεις ένα γλυκό. Μέχρι σήμερα, προκειμένου να ξεφορτωθείς το κοτσάνι, θα τις τεμάχιζες. Όχι πια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλαμάκι το οποίο θα περάσεις κατά μήκος του φρούτου, όπως στη φωτογραφία.

strawberry

#3 Το μήλο είναι μια πολύ καλή επιλογή για να φας κάτι ανάμεσα στα γεύματα της ημέρας. Αν όμως δεν έχεις μαχαίρι εύκαιρο και δε θες να σου μαυρίσει όσο περνά η ώρα, υπάρχει η λύση: κόψε το μήλο σου σε κομμάτια και μετά επανένωσέ το χρησιμοποιώντας ένα λαστιχάκι. Έτσι, θα έχεις έτοιμο το snack σου ανά πάσα στιγμή και δε θα μαυρίσει.

apple

#4 Σου αρέσουν τα ακτινίδια αλλά δεν ξέρεις πως να τα καταναλώσεις. Για να μην παιδεύεσαι, μπορείς απλά να τα κόψεις στη μέση και να αφαιρέσεις το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι. Κι δεν χρειάζεται ούτε καθάρισμα, ούτε τίποτα!

kiwi

#5 Για να αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια, χρησιμοποίησε την αποσπώμενη “μύτη” από μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, πίεσε το φρούτο κάθετα και είσαι έτοιμη!

cherries

#6 Αν σου αρέσουν τα πιο εξωτικά φρούτα, σίγουρα έχει δοκιμάσει να κόψει μάνγκο και σίγουρα παιδεύτηκες. Ένα ποτήρι όμως μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση.

mango

#7 Τέλος, αν θες να διατηρήσεις τις μπανάνες για περισσότερο καιρό, να ξέρεις πως καλό είναι να τις έχεις σε θερμοκρασία δωματίου και να καλύψεις τα κοτσάνια τους με διάφανη μεμβράνη.

bananas

dear-eva.gr