Στην κουζίνα οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τις μεγάλες διαφορές. Για αυτό, αν θέλεις να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όταν μαγειρεύεις, λάβε υπόψη σου τα παρακάτω μυστικά!

Σκόρδο & Κρεμμύδι: μην το κόψεις από νωρίς! Και τα δύο απελευθερώνουν αμέσως μόλις τα τεμαχίσεις τις μυρωδιές και τις γεύσεις τους με αποτέλεσμα, όσο πιο νωρίς τα έχεις ετοιμάσει για να τα ρίξεις στην κατσαρόλα, τόσο πιο ξεθυμασμένα να είναι.

Ντομάτα: προσπάθησε να την κόβεις σε μεγάλα κομμάτια. Οι σπόροι και το ζελέ που έχει στο κέντρο της, είναι εκείνα που έχουν την γεύση.

Αρωματικά λαχανικά: πρόσθεσέ τα στην κατσαρόλα την κατάλληλη στιγμή! Θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο και ματζουράνα όσο πιο νωρίς τα ρίξεις στο φαγητό, τόσο πιο έντονα αρώματα θα απελευθερώσουν. Αντιθέτως, ο μαϊντανός, ο κολίανδρος, το πράσο και ο βασιλικός καλό είναι να μπαίνουν λίγα λεπτά πριν κλείσεις το μάτι της κουζίνας ώστε να κρατήσουν το χρώμα και τη φρέσκια γεύση τους.

Μπαχαρικά: τσιγαρίστε τα μόνο για 1-2 λεπτά στο βούτυρο ή το λάδι αν μαγειρεύεις κάτι τηγανητό. Αν η συνταγή προϋποθέτει σοτάρισμα, ρίξτ’ τα αφού πλέον έχουν ετοιμαστεί τα λαχανικά ή έχει πάρει χρώμα το κρέας. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται πιο έντονη η γεύση τους.

Τα λαχανικά, τα θαλασσινά και το κοτόπουλο, πολλές φορές είναι πιο νόστιμα όταν είναι λίγο ροδισμένα! Για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό και πιο γρήγορο αποτέλεσμα, ρίξε μία πρέζα ζάχαρη από πάνω πριν τα ρίξεις στην κατσαρόλα.

sigmalive.com