Μελετητές του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι ορισμένα λαχανικά οδηγούν σε αύξηση βάροαύξηση βάρους.

Μπορεί τα λαχανικά να αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται κάθε πλάνο υγιεινής διατροφής και να θεωρούνται απαραίτητα για την καλή υγεία και την απώλεια βάρους, υπάρχουν ωστόσο και κάποια τα οποία αντί να μας αδυνατίζουν μας παχαίνουν.

Ο λόγος για τα αμυλούχα λαχανικά, η κατανάλωση των οποίων μας προσθέτει κιλά με την πάροδο του χρόνου.

Τα αποτελέσματα της έρευνα έδειξαν ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και διάφορα είδη λαχανικών, χάνουν κατά μέσο όρο 225 γρ. σε διάστημα τεσσάρων ετών για κάθε ημερήσια μερίδα φρούτων και 110 γρ. για κάθε μερίδα λαχανικών.

Όμως, αμυλούχα λαχανικά όπως ο αρακάς και η πατάτα έχουν αντίθετα αποτελέσματα.

Διαβάστε την λίστα των τροφών που μας παχαίνουν και μας αδυνατίζουν αντίστοιχα.

Τα λαχανικά που παχαίνουν:

Καλαμπόκι (925 γρ. αύξηση του σωματικού βάρους)

Μπιζέλια (512 γρ. αύξηση του σωματικού βάρους)

Πατάτες (335 γρ. αύξηση του σωματικού βάρους)

Λάχανο (181γρ. αύξηση του σωματικού βάρους)

Φρούτα και λαχανικά που αδυνατίζουν:

Κουνουπίδι (621 γρ. απώλεια βάρους)

Μήλα (562 γρ. απώλεια βάρους)

Αχλάδια (562 γρ. απώλεια βάρους)

Μούρα (499γρ. απώλεια βάρους)

Μαρούλι (235 γρ. απώλεια βάρους)

eirinika.gr