Υλικά

250gr αλεύρι
25gr κακάο
1 κουταλιά σούπας baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
200gr καστανή ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
2 ώριμες μπανάνες
2 αυγά (χτυπημένα)
125gr λιωμένο βούτυρο
50gr καρύδια αλεσμένα

Εκτέλεση

Ενώστε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, την σόδα μαγειρικής, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε πολύ καλά.
Καθαρίστε τις μπανάνες και κάντε τις πολτό με το blender ή το multi. Βάλτε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε πολύ καλά.
Ρίξτε λίγο-λίγο το μείγμα με τον πολτό μπανάνας μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κανονικά, πρέπει να έχει την υφή παχύρευστης ζύμης.
Τέλος, προσθέστε τα αλεσμένα καρύδια, ανακατέψτε πολύ καλά και αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψάκι για κέικ, το οποίο έχετε βουτυρώσει νωρίτερα.
Το μείγμα του κέικ θα φαίνεται πολύ λίγο για το ταψάκι, αυτό είναι φυσιολογικό γιατί στο ψήσιμο θα τριπλασιαστεί.
Τοποθετήστε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και αφού φουσκώσει το κέικ, να δοκιμάζετε που και που με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί, αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό σημαίνει ότι το κέικ είναι έτοιμο.
Αφήστε το να κάτσει για 10 λεπτά και βγάλτε το από το ταψάκι αναποδογυρίζοντας το σε ένα πιάτο.