Συστατικά
  • 1 κιλό αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκκαλο ανοιγμένο πεταλούδα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 15-18 αμπελόφυλλα (σε βαζάκι)
  • τσιπς γλυκοπατάτας και γιαούρτι για σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα το πέστο.
  • Καθαρίζουμε το μαϊντανό από τα κλωνάρια και το ίδιο κάνουμε και με το δεντρολίβανο.
  • Βάζουμε τα φύλλα από τα μυρωδικά μας μέσα στο πολυμηχάνημα.
  • Προσθέτουμε ξύσμα από 1 λεμόνι και ξεφλουδίζουμε τη σκελίδα σκόρδο και τη βάζουμε και αυτή στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι , ελαιόλαδο.
  • Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει μία πάστα. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  • Τέλος προσθέτουμε και τη φρυγανιά και χτυπάμε λίγο ακόμα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και η πέστο μας είναι έτοιμη.
  • Πάνω σε μία καθαρή επιφάνεια απλώνουμε το αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε τη λαδόκολλα και από πάνω στρώνουμε τα αμπελόφυλλα τα οποία έχουμε ξεβγάλει αρκετά καλά .
  • Τα τοποθετούμε με τέτοιο τρόπο ώστε η άκρη του κάθε φύλλου να ακουμπάει και να είναι το ένα πάνω στην άκρη του άλλου. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και χυμό από μισό λεμόνι και τοποθετούμε το κρέας που το έχουμε χαράξει κάνοντας μικρά ανοίγματα. Απλώνουμε από πάνω το πέστο με το χέρι. Θέλουμε να εισχωρήσει και στις χαράδρες του κρέατος. Στίβουμε το υπόλοιπο λεμόνι. Τυλίγουμε το κρέας με τα αμπελόφυλλα. Μετά τυλίγουμε πολύ καλά με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο σε ρολό πολύ σφιχτά και το τοποθετούμε σε μία σχάρα την οποία έχουμε πάνω από ένα ταψάκι.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με τσιπς γλυκοπατάτας και γιαούρτι.

Τσιπς γλυκοπατάτας

Συστατικά
  • 2 γλυκοπατάτες, κομμένες τσιπς
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη

Για τη σως γιαουρτιού

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς τουλάχιστον 20 λεπτά πριν.
  • Ξεπλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες.
  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις γλυκοπατάτες σε ωραίες μεγάλες φέτες.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις γλυκοπατάτες.
  • Ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά.
  • Για να φτιάξουμε τη σως ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το γιαούρτι, την πάπρικα το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με τη σως γιαουρτιού.

Τσιπς γλυκοπατάτας

akispetretzikis.com