Συστατικά
  • φύλλο κρούστας χωριάτικο κομμένο σε 12 τετράγωνα 12Χ12 εκ.
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 γρ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. κύμινο άκοπο
  • 12 κομμένες λεπτές φέτες προσούτο
  • 50 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα.
  • Κόβουμε το προσούτο σε μπαστουνάκια
  • Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη μουστάρδα
  • Αλείφουμε ελαφρά το κάθε φύλλο με το μείγμα βουτύρου – μουστάρδας και από τις δύο μεριές.
  • Βάζουμε ένα φύλλο στην επιφάνεια εργασίας με τη γωνία προς τα εμάς.
  • Πασπαλίζουμε με μερικούς σπόρους κύμινου, σκορπίζουμε μερικά μπαστουνάκια από το προσούτο λίγο από το τυράκι και διπλώνουμε ρολάροντας από τη γωνία μέχρι την άλλη δημιουργώντας ένα πουράκι.
  • Το βάζουμε σε ένα ταψάκι ντυμένο με λαδόκολλα.
  • Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα και τα αραδιάζουμε επίσης στο ταψάκι.
  • Ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σερβίρουμε ζεστά.