Συστατικά
  • 250 γρ. γάλα σόγιας
  • 125 γρ. νερό
  • 50 γρ. σπόροι
    Συστατικά
    • 250 γρ. γάλα σόγιας
    • 125 γρ. νερό
    • 50 γρ. σπόροι chia
    • 2 κ.σ .σιρόπι αγαύης
    • 1 κγ.  εκχύλισμα βανίλιας
    • ½ κγ. κανέλα, σε σκόνη
    • 1 κ.σ.  τζίντζερ, τριμμένο
    • 1 κ.σ. καρύδα, τριμμένη
    • 150 γρ.  ανανά, σε κυβάκια 2*2
    • 1 κ.σ. μέλι

    Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

    • 150 γρ. γιαούρτι
    • τριμμένη καρύδα
  • 2 κ.σ .σιρόπι αγαύης
  • 1 κγ.  εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κγ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κ.σ.  τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κ.σ. καρύδα, τριμμένη
  • 150 γρ.  ανανά, σε κυβάκια 2*2
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • 150 γρ. γιαούρτι
  • τριμμένη καρύδα
Εκτέλεσης
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα σόγιας, το νερό, τους σπόρους chia, το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και το τζίντζερ.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  • Μεταφέρουμε σε μπολάκια ή βαζάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει το μείγμα μας και να πήξει.
  • Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε την τριμμένη καρύδα και αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κομμάτια του ανανά με το μέλι και αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς για 3-5 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο να κρυώσει.
  • Βάζουμε πάνω από την κρέμα μας γιαούρτι και τα κομμάτια ανανά.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε.