Συστατικά
  • 85 γρ. τυρί τριμμένο τσένταρ

Για το πρώτο μείγμα

  •  350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 200 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε κυβάκια

Για το δεύτερο μείγμα

  • 290 γρ. γάλα
  • 140 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό
Εκτέλεση

 Τρομερά εύκολο και γρήγορο ψωμί χωρίς καν μίξερ. Εξαιρετικό για τραπέζι ή για όταν είναι κλειστοί οι φούρνοι!

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ουσιαστικά με τα υλικά μας κάνουμε δύο μείγματα.
  • Για το πρώτο: ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και τη ρίγανη και ρίχνουμε μέσα τα κυβάκια του τσένταρ και τα ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.
  • Για το δεύτερο μείγμα σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα 85 γρ επιπλέον τσένταρ της συνταγής και ρίχνουμε αυτό το μείγμα των υγρών στο άλλο μείγμα με τα στερεά.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε το μισό από το τριμμένο τυρί στον πάτο λαδωμένης φόρμας διαστάσεων 36 x 13 εκ., μετά ρίχνουμε από πάνω τη ζύμη, ισιώνουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί από πάνω.
  • Ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε. Καλό είναι με ένα μαχαίρι πριν το βγάλουμε να δοκιμάσουμε αν έχει ψηθεί το ψωμί μας βυθίζοντας τη λάμα του στο κέντρο του ψωμιού και αν βγει στεγνή είναι έτοιμο.
  • Προσοχή όμως αν το μαχαίρι μπει σε καμιά λακκούβα με το λιωμένο πια τσένταρ θα βγει υγρό το μαχαίρι αλλά όχι γιατί δεν είναι ψημένο το ψωμί…
Tip
Είναι σημαντικό να ανακατέψουμε και να ξεχωρίσουμε τα κομματάκια του τυριού στο μείγμα με το αλεύρι. Έτσι θα διασκορπιστούν παντού, το ψωμί μας θα γίνει υπερτυρένιο και πεντανόστιμο.
akispetretzikis.com