Mια διαφορετική ιδέα για να απολάυσουμε τις πατάτες, που φτιάχνεται πολύ εύκολα και συνοδεύει τόσο ένα ψαρικό αλλά και ένα πιάτο με κρέας!

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
—————————-
4-5 μέτριες πατάτες
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο φρέσκο θυμάρι
1 φλ. τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι-πιπέρι

ΠΩΣ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
——————————
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου.
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μας και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει πολύ καλά, ανακατεύοντας το συνεχώς.
Τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
Τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το τυρί, το αλάτι, το θυμάρι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, χαμηλώνοντας τη φωτιά.
Αν θέλουμε τις μοιράζουμε σε ατομικά βαθιά φορμάκια, είτε σε φλιτζάνια, πιέζοντας λίγο το μείγμα μέσα καλά για να πάρει σχήμα.
Ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε τις σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα ή σε πιατέλα.

Tip
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε άλλο τυρί της αρεσκείας σας, ή ακόμη και τυριά που σας έχουν μείνει και θέλετε να τα αξιοποιήσετε.