ΥΛΙΚΑ 

  • Για τη βάση:
  • 220 γρ. cookies με κομμάτια σοκολάτας
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το cheesecake:
  • 1/4 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • 3 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35 %
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού nutella ή μερέντα
  • σκόνη κακάο για πασπάλισμα [προαιρετικά]

         ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο ή στρώνετε διαφανή μεμβράνη σε ένα κανονικό ταψάκι [για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό].
  2. Για τη βάση: Τοποθετείτε τα μισά μπισκότα στο multi και τα θρυμματίζετε σε ψίχουλα. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο στα ψίχουλα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το πιέζετε να απλωθεί ισομερώς στη βάση και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ περίπου μέχρι να κρυώσει καλά.
  3. Για το cheesecake: Ρίξτε το βραστό νερό σε μπολ, προσθέτετε τη ζελατίνη και ανακατεύετε χτυπώντας ελαφρά με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Αφήστε το μπολ στην άκρη μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Βάζετε τα υπόλοιπα μισά μπισκότα σε μια σακούλα και σπάστε τα με ένα πλάστη σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα σε μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.
  5. Χτυπάτε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
  6. Σε άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε μια λεία αφράτη κρέμα. Προσθέτετε σταδιακά και το νερό με τη διαλυμένη ζελατίνη συνεχίζοντας το χτύπημα να ενσωματωθεί.
  7. Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα τυριού, τη νουτέλα, τα μπισκότα σε κομματάκια και σταδιακά, σε 3 δόσεις, τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά από κάτω προς τα πάνω με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  8. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί πάνω στη βάση και ισιώνετε την επιφάνεια. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για 3-4 ώρες. Το βγάζετε από το ταψί, το πασπαλίζετε [προαιρετικά] με σκόνη κακάο ή τρούφα σοκολάτας, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.