Υλικά

500 γρμ. κιμά κοτόπουλου

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1  φλυντζάνι  μανιτάρια ψιλοκομμένα

1/2  γλυντζάνι  λευκό κρασί

1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας

1 κύβο κοτόπουλο (προαιρετικά)

1 κ.γλυκού  κάρδαμο

1 κ.γλυκού  κόλιανδρο

1 σκελίδα σκόρδο

φρεσκοκομμένο μαϊντανό

αλάτι πιπέρι

ελαιόλαδο

1 σακουλάκι κριθαράκι χονδρό

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και σουρώνουμε προσθέτοντας λίγο λάδι για να μην κολλήσει και το αφήνουμε στην άκρη. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με το σκόρδο και τα μπαχαρικά μέχρι να πάρουν όλα ένα ωραίο κίτρινο χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σωτάρουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και τον κύβο  και τα αφήνουνε να βράζουν για περίπου 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε  αλάτι πιπέρι ή αν θέλουμε ακόμα λίγο απο το κάρδαμο και το κόλιανδρο .Τέλος προσθέτουμε και τον φρέσκο μαιντανό .Σερβίρουμε ανάκατευοντας την σάλτσα του κιμά με το κριθαράκι και τριμμένο τυρί ή χαλούμι.