Υλικά

1 1/2 κιλό πιπεριές Φλωρίνης

800 γρμ. φέτα μαλακή

4 κ. σούπας φρέσκα αναρή ή τυρί κρέμα

4 κ. σούπας γιαούρτι

4 κ. σούπας φύλλα βασιλικόύ ψιλοκομμένα

80 ml ελαιόλαδο

1 κ. γλυκού ξίδι

1/2 κ. γλυκού πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πιπεριές  στη σχάρα του φούρνου  και τις ψήνουμε στο γκρίλ για περίπου 15 -20 λεπτά γυρίζοντας τις ενδιάμεσα ώστε να ροδίσουν καλά. Σε  ένα μικρό μπώλ βάζουμε το βασιλικό, προσθέτουμε 4 κ. σούπας από το ελαιόλαδο, το ξίδι και λίγο αλάτι. Χτυπάμε το μείγμα με ένα πιρούνι ώστε να αναμειχθούν τα υλικά. Σε ένα  άλλο μπώλ αναμειγνύουμε με ένα πιρούνι τα τυριά, το γιαούρτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο, τις βάζουμε σε ένα μπώλ και τις σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα κα το κοτσάνι  και τις ανοίγουμε κατά μήκος,τις καθαριζουμε από τα σπόρια και τις κόβουμε ξανά στη μέση. Τις βάζουμε σε στρώσεις σε ένα πιάτο και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Στρώνουμε με διάφανη μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα και αφήνουμε να  περισσεύει αρκετά ώστε να φτάνει να σκεπάσει μετά τη γέμιση που θα προσθέσουμε. Στρώνουμε  τον πάτο ης φόρμας με 4 – 5 πιπεριές και πασπαλίζουμε με λίγο μείγμα του βασιλικού και με μια στρώση από το μείγμα τυριών, μετά με μια στρώση από πιπεριές και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν. Η τελευταία στρώση θα πρέπει να είναι πιπεριές. Σκεπάζουμε καλά με τη μεμβράνη και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 7 – 8 ώρες μέχρι να πήξει. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες.