Υλικά


16 κανελόνια

Για τη γέμιση

100  γρμ. ροκφόρ

250 γρμ. ένταμ ή γκούντα

50 γρμ. βούτυρο

400 γρμ. σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

άνηθος (λίγος  ψιλοκομμένος)

2 αυγά

1 φλ .τσαγιού  μπεσαμέλ σπιτική ή έτοιμη

1 φλ, τσαγιού σάλτσα νοτμάτας

αλάτι -πιπέρι

 

Εκτέλεση

Γέμιση : Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα  και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι. Ανακατεύετε  μέχρι  να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Ρίχνετε μέσα το ροκφόρ, τα 2/3 από την μπεσαμέλ, το μισό τριμμένο τυρί (ένταμ ή γκούντα), τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τα προσθέτετε στο μείγμα με το σπανάκι, ανακατεύετε και αφήνετε στη άκρη να κρυώσει. Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό 10 12 λεπτά, τα  στραγγίζετε και τα αφήνετε  να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο).

Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από το σπανάκι. Σε ένα πάϊρεξ  απλώνετε με ένα κουτάλι την υπόλοιπη  μπεσαμέλ. Βάζετε σε μία στρώση τα κανελόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεμένη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνετε για 40- 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο  μέχρι να ροδίσουν.