Yλικά

Για τη βάση:

100 γρ. θρυμματισμένα Morning coffee 

100 γρ. θρυμματισμένα Choco morning coffee

 120 γρ. βούτυρο λιωμένο 

Για τη γέμιση

240 γρ. ζάχαρη άχνη

40 γρ. αλέυρι

800 μαλακό τυρί

4 αυγά + 2 κρόκους 

50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Ξύσμα από ένα ακέρωτο μεγάλο λεμόνι

Για τη λεμονάτη επικάλυψη:

170 γρ. ζάχαρη

10 γρ. corn flour

2 αυγά φρέσκα

250 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού

250 γρ. βούτυρο ανάλατο

Διακοσμητικό της αρεσκείας σας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης σε μπλέντερ και τα κτυπάμε. Όταν ενωθούν και μας δώσουν ένα λείο μείγμα το απλώνουμε πιέζοντας το με το χέρι μας σε μια φόρμα [24 εκ. και ύψος 5 εκ.]με αποσπώμενο πάτο και αφού τον καλύψαμε με αντικολλητικό χαρτί. 
Σε ένα μπολ κτυπάμε με μίξερ χεριού το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Όταν ενωθούν καλά τα υλικά μας, προσθέτουμε ένα–ένα τα αυγά και το ξύσμα και συνεχίζουμε να κτυπάμε έως ότου σχηματιστεί μια ομογενοποιημένη κρέμα. Την αδειάζουμε πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180ο και μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφού κρυώσει καλύπτουμε την επιφάνεια με τη λεμονάτη επικάλυψη και γαρνίρουμε γύρω-γύρω με χρυσαφένια ζαχαρένια διακοσμητικά ή με ότι άλλο διαλέξετε εσείς! 

 

Αngel Recipes by Louiza Zembyla