Υλικά

  • σφολιάτα βουτύρου 1 πακέτο (850 γρ.)
  • Για τη κρέμα
  • φρέσκο γάλα 700 γρ.
  • κρέμα γάλακτος 300 γρ. (με 35% λιπαρά)
  • ζάχαρη 160 γρ.
  • κορν φλάουρ 2 κουταλιές της σούπας
  • κρόκοι αυγών 6 (και 2 αυγά ολόκληρα)
  • λευκή σοκολάτα 160 γρ. τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • σιρόπι σοκολάτας 1 φλιτζάνι
  • βατόμουρα 250 γρ. καθαρισμένα
  • ζάχαρη άχνη και κακάο λίγο, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε σε μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Πριν βράσει το μείγμα με το γάλα, ρίχνετε το 1/3 μέσα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύετε και το αδειάζετε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη σπασμένη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  2. Αδειάζετε την κρέμα σε καθαρό σκεύος, το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο. Τοποθετείτε σε 2 λαμαρίνες φούρνου τα φύλλα σφολιάτας. Με ένα πιρούνι τρυπάτε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και ψήνετε στους 170 οC για 30’ τουλάχιστον, μέχρι να ροδίσει η πάνω πλευρά της σφολιάτας. Γυρνάτε τη σφολιάτα, πιέζετε να φύγει ο αέρας και ψήνετε για 30’ ακόμα.
  3. Χωρίζετε κάθε σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη και την περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας που έχετε ζεστάνει ελαφρά. Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο, την ανακατεύετε για να ομοιογενοποιηθεί η κρούστα, απλώνετε ένα μέρος από την κρέμα και γαρνίρετε με λίγα βατόμουρα. Επαναλαμβάνετε με την υπόλοιπη σφολιάτα, βατόμουρα και κρέμα και φτιάχνετε 2 ορθογώνια μιλφέιγ. Πασπαλίζετε με άχνη και λίγο κακάο.