Υλικά

Για τη βάση:
20-25 φοινίκια ξηρά χωρίς κουκούτσι 
1 ½ φλ. καρύδια
1 κ.τ. πάστα βανίλιας ή essence βανίλιας
½ κ.τ. αλάτι
¼ φλ. σκόνη κακάο
Για τη κρέμα:
400 γρ η 2 μέτρια πακετάκια light τυρί κρέμα
1 φλ γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη [από καστανή ζάχαρη] ή 2 κ.σ ζάχαρη καστανή πατικωμένη.
1 κ.τ. πάστα βανίλιας 
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας [1 σοκολάτα]
1 πακέτο φράουλες [500 γρ].

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη βάση βάζουμε όλα τα υλικά της σε blender και τα κτυπάμε μέχρι να μας δώσει ένα λείο μείγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα στο πάτο του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί . Την αφήνουμε λίγο στην άκρη για να κρυώσει κάπως. 
Σε ένα μπολ και με μίξερ χεριού, ανακατεύουμε το τυρί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σοκολάτα που έχει λιώσει και βάζουμε αυτό το μίγμα πάνω στο μίγμα της βάσης. Κόβουμε τις μισές φράουλες σε μικρά προς μέτρια κομμάτια και τις προσθέτουμε στο σοκολατένιο μείγμα. Τοποθετούμε τη κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες. 
Γαρνίρουμε με τις φράουλες σε ότι σχήμα μας αρέσει.

TIP

Η διαδικασία που χρησιμοποιούμε για να ζεστάνουμε ή να λιώσουμε κάτι σε ‘μπεν μαρί’ είναι η εξής: Βάζουμε ζεστό νερό σε ένα μέτριο τηγάνι [περίπου ως το μισό] και το τοποθετούμε σε ζεστή εστία. Σε ένα άλλο μικρότερο τηγάνι ή κατσαρολάκι αφού βάλουμε μέσα τη σοκολάτα το τοποθετούμε πάνω στο μεγαλύτερο τηγάνι με το νερό που βράζει. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει εντελώς.

Angel Recipes by Louiza Zembyla