Υλικά

  • 8 πλοκάμια χταποδιού
  • 2 ντομάτα μικρή
  • 40 γρ. κάππαρη
  • 40 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. δυόσμο φρέσκο
  • 100 γρ. φρέσκια ρόκα
  • 100 γρ. γαλέτα τρίμμα
  • 100 γρ. αλεύρι
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  20 γρ. κόκκους πιπεριού
  •  2-3 κουταλιές μηλόξιδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζετε την ντομάτα και την κόβετε σε 3 φέτες. Τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με τον δυόσμο ψιλοκομμένο. 

Τις αλευρώνετε, τις βρέχετε με νερό και τις πασπαλίζετε με τη γαλέτα μέχρι να κολλήσει καλά. Τις τηγανίζετε σε λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις βάζετε σε ένα χαρτί να στραγγίξουν. 

Στη συνέχεια, ετοιμάζετε το χταπόδι. Βράζετε τα πλοκάμια σε μια κατσαρόλα με νερό μαζί με φύλλα δάφνης και κόκκους πιπεριού. 

Αφού μαλακώσουν, τα κόβετε σε ένα γυάλινο μπολ σε κομμάτια, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα κρεμμυδάκια και την κάππαρη και ανακατεύετε καλά.