Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 4 αχλάδια
  • 80 γρ. μέλι
  • 1½ φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί
  • Φλούδα 1 πορτοκαλιού
  • 6 στήμονες σαφράν
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση
Βάζετε το νερό σε ένα μπολ, προσθέτετε το σαφράν και το αφήνετε 10 λεπτά να μαλακώσει. Μετά, βράζετε για 10 λεπτά σε ένα βαθύ τηγάνι το νερό στο οποίο έχετε μουλιάσει το σαφράν, το κρασί, το μέλι, τη φλούδα του πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε ολόκληρα τα αχλάδια (καθαρισμένα από τη φλούδα και από τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο), χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν 10-15 λεπτά. Σερβίρετε κάθε αχλάδι σκέτο ή με 2 κουταλιές γιαούρτι (2% λιπαρά).