ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΠΥΡΕΞ

6 ώριμες μπανάνες κομμένες σε μέτριες φέτες 
400 γρ μπισκότα Digestive
200 γρ. μαργαρίνη, ή Βιτάμ λιωμένη
100 γρ ζάχαρη άχνη
250 ml φυτική κρέμα
1 φλ. φουντούκια σπασμένα χοντρά
1 πλάκα σοκολάτα με καραμέλα LACTA
Για τη καραμέλα: 1 φλ. μαύρη ζάχαρη πατικωμένη [την υγρή], ¾ φλ. νερό χλιαρό, ¼ φλ. γιαούρτι στραγγιστό ελαφρύ, 1 κ.τ. πάστα ή essence βανίλιας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε πρώτα τη καραμέλα μας, γιατί τη θέλουμε να κρυώσει λίγο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη μαζί με τον νερό, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί και να αρχίσει να κοχλάζει. Μετά από 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τη βανίλια και το γιαούρτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μας δώσει μια λεία κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Θρυμματίζουμε στο blender τα μπισκότα με τη μισή σοκολάτα. Τα βάζουμε στο πυρέξ και τα σμίγουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη μέχρι να μας δώσει ένα συμπαγές μείγμα [όχι πολύ υγρό]. Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. 
Βάζουμε από πάνω, τα μισά σπασμένα φουντούκια, τις κομμένες μπανάνες, και πάνω από αυτές, περιχύνουμε τη καραμέλα. Το βάζουμε στο ψυγείο.
Κτυπάμε σε μίξερ πάγκου σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τη κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.
Στρώνουμε τη σαντιγί μας πάνω από τις μπανάνες και τη καραμέλα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια και την υπόλοιπη σοκολάτα αφού την τρίψουμε σε χοντρό τρίφτη.

TIP
—–
Πρέπει να έχουμε υπόψη μας, όταν κτυπάμε φρέσκια κρέμα, είτε φυτική, είτε ζωική, να προσέχουμε να μην την αφήνουμε να κτυπιέται περισσότερη ώρα αφού αφρατέψει, γιατί μετά κόβει και χαλά!!! Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρέπει να κτυπάμε τη φρέσκια κρέμα αμέσως μόλις βγει από το ψυγείο.

 Angel Recipes by Louiza Zembyla