Υλικά

Για τη κοτόπιτα:

2 φύλλα σφολιάτας
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
1 καρότο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

2 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
1/2 κιλό γάλα

Εκτέλεση:

Βάζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα για να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια.

Ρυθμίζοντας τη φωτιά σε χαμηλή ένταση ρίχνετε σε ένα τηγάνι 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, να ζεσταθεί. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε και το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει καλά.

Προσθέτετε στη μπεσαμέλ το βρασμένο κοτόπουλο μαζί με τον αρακά, καρότο και την κεφαλογραβιέρα. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε όσο θέλετε. Λαδώνετε ένα ταψάκι και βάζετε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε να πάει παντού. Από πάνω βάζετε και το δεύτερο φύλλο και κλείνετε καλά τις άκρες. Τρυπάτε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης και ραντίζετε με νερό. Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά.