Υλικά:

100 γρ. μαργαρίνη

200 γρ. νιφάδες βρώμης

100 γρ. ηλιόσπορους

50 γρ. σουσάμι

50 γρ. καρύδια σπασμένα

3 κ.σ. μέλι

100 γρ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα

1 κ.γ. κανέλα

100 γρ. αποξηραμένα cranberries, μούρα ή blueberries

Εκτέλεση:

Αρχικά, ζεσταίνετε τον φούρνο στους 160ο C και βουτυρώνετε ένα ταψάκι 18×25 εκ. Μετά, αναμείξτε τη βρώμη και τους υπόλοιπους καρπούς μέσα στο ταψί και βάλτε τα στον φούρνο να ψηθούν ελαφρά για 5′ με 10′ λεπτά.

Στο μεταξύ λιώστε το βούτυρο με το μέλι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τους ψημένους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα και ανακάτεψε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Βάλτε το μείγμα στο ταψάκι πάλι και πιέστε ελαφρά να γίνει μια στρώση. Ψήστε για 30′ λεπτά. Αφού κρυώσει το κόβετε με μαχαίρι σε 12 μπάρες.

 tlife.gr