Υλικά

  • Κρόκους από 7 αυγά
  • 6 φύλλα ζελατίνα
  • 500 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. κοπανισμένα μπισκότα
  • 250 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 1 πακέτο Βιτάμ
  • 1 κουταλιά ρούμι αναμεμειγμένο με 1 κουταλιά νερό
  • 3 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα
  • 1 φακελάκι Βανίλια
 

Εκτέλεση

Πώς γεννιέται μια σαρλότ με σοκολάτα; Από το λιώσιμο της σοκολάτας σε μπεν-μαρί και την προσθήκη του Βιτάμ και τη βανίλια , αφού αποσυρθεί η κατσαρόλα από τη φωτιά. Και με καλό ανακάτεμα.

Μετά βάζεις τα φύλλα ζελατίνας να φουσκώσουν σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό και, όταν μαλακώσουν, τα στραγγίζεις καλά, και επωφελείσαι του ότι το μείγμα της σοκολάτας είναι ακόμη ζεστό, για να τα προσθέσεις ανακατεύοντας καλά.

Πρόσθεσε ύστερα έναν-έναν τους κρόκους αυγών, ανακάτεψε, πρόσθεσε τα κοπανισμένα μπισκότα και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας πάντα, αυτή τη φορά όμως προσεκτικά.
Άλειψε μια βαθιά φόρμα με λίγο Bιτάμ και στρώσε στον πάτο τα μπισκότα σαβουαγιάρ βουτηγμένα ένα-ένα στο ρούμι. Από πάνω ρίξε το μείγμα σοκολάτας, σκέπασέ το με μπισκότα, τοποθέτησε ένα μικρό πιάτο με ένα βάρος να το πιέζει, και βάλε τη φόρμα στο ψυγείο αρκετές ώρες, ώσπου να πήξει το γλυκό.
 
Η σαρλότ με σοκολάτα δεν χρειάζεται ψήσιμο! Αναποδογύριζε απλώς τη φόρμα τη στιγμή του σερβιρίσματος και σέρβιρε το γλυκό κομμένο σε φέτες.
 
cookoo.gr