Yλικά

2 μεγάλα φλ. αλεύρι χωριάτικο

1 φλ ελαιόλαδο-1 cup olive oil
1 φλ.φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκαλιού
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ.ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού
1 ½ φλ ψιλοκομμένες μαύρες ελιές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Λίγο αλάτι
Λίγο σησάμι για πασπάλισμα και λίγο φρέσκο χυμό για άλειμμα 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και φτιάχνουμε στη μέση μια τρύπα. Σε ένα άλλο δοχείο αναμιγνύουμε το λάδι, με τη ζάχαρη με το χυμό και το ξύσμα. Ρίχνουμε σιγά- σιγά το υγρό αυτό στο αλεύρι και με μια κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω, προσθέτουμε. Αν χρειαστεί να αραιώσουμε τη ζύμη, τότε προσθέτουμε ακόμη λίγο χυμό.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά, τις ελιές, το κρεμμύδι, το δυόσμο και τον κόλιαντρο. Αν δεν είναι πολύ αλμυρές οι ελιές μας, προσθέτουμε λίγο αλάτι. 
Παίρνουμε από μία κουταλιά περίπου από τη ζύμη, φτιάχνουμε μπαλίτσα και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε πιτούλα. Βάζουμε στη μέση από μία κουταλιά από το μείγμα των ελιών, τυλίγουμε και γεμίζουμε σαν σε μισοφέγγαρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στουs 180o μέχρι να ροδίσουν καλά.