Υλικά

750 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες [φρέσκες ή προψημένες κατεψυγμένες]

2 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο-1 κ.σ.ελαιόλαδο 

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες-2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.τ.turmeric

2 κόκκινα φρέσκα τσίλι χωρίς σπόρο ψιλοκομμένα 

8-10 φρέσκα φύλλα κάρυ-στις μεγάλες φρουταρίες ή σε έθνικ καταστήματα

2 φλ.κρέμα καρύδας- 

Θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση  

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί αρκετά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τσίλι, το turmeric, τα φύλλα κάρυ και τα τσιγαρίζουμε και αυτά σε μέτρια φωτιά για ακόμη 1-2 λεπτά. Βάζουμε τη κρέμα καρύδας και το αλάτι και σιγοβράζουμε αφού το σκεπάσουμε σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατώνουμε καλά και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για ακόμη 10 λεπτά [αν είναι φρέσκιες οι γαρίδες- Αν είναι προψημένες, τις αφήνουμε μόνο 3-4 λεπτά] 
Τις σερβίρουμε ζεστές γαρνίροντας τις με φρέσκα φύλα κάρυ, συνοδευμένες με ρύζι basmati.

TIP
Η πιο πάνω σάλτσα μπορεί κάλλιστα να συνοδέψει και ένα πιάτο ζυμαρικών. Αν δε σας αρέσει η καυτερή εκδοχή μπορείτε να βάλετε τη μισή ποσότητα τσίλι ή και να τα αφαιρέσετε εντελώς, ή ακόμη να φροντίσετε να αφαιρέσετε αρκετά από τα άσπρα σποράκια του.