Υλικά (ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)

8-10 φύλλα κρούστας- εις διπλούν [δηλαδή θα χρειαστείτε περίπου καμιά 20αριά]

150 γρ. βρασμένο βούτυρο κλαριφιέ ( το βούτυρο ‘ κλαριφιέ’ είναι το υλικό που μένει στην πάνω επιφάνεια του λιωμένου βούτυρου αφότου το βράσουμε)

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα και προαιρετικά κανέλα


Για τη κρέμα: 400 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ [αραιωμένο],

70 γρ ζάχαρη

1 αυγό  και 2 κρόκοι αυγών

30 γρ corn flour

1 κ.τ.πάστα ή essence βανίλιας

80 γρ, βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

ξύσμα από 1λεμόνι ακέρωτο

 

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο.
Αλείφουμε ένα-ένα τα φύλλα με βούτυρο και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, [8 φύλλα-10 φύλλα].. Με ένα ποτήρι ή ειδικό κυκλικό εργαλείο, θα τα κόψουμε σε κύκλους διαμέτρου περίπου 10-12 εκ. Συνεχίζουμε το ίδιο μοτίβο με τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να φτιάξουμε γύρω στα 40.Τα ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά έως ότου ροδίσουν καλά.Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα με τη βανίλια ,το ξύσμα λεμονιού και τη τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ κτυπάμε με μίξερ χεριού τη ζάχαρη με τα αυγά και το corn flour. Πριν να κοχλάσει το γάλα, παίρνουμε 1/3 από αυτό, το βάζουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά. Το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας. προσθέτουμε το βούτυρο και τη βάζουμε σε ένα σκεύος σκεπάζοντας την αμέσως με μεμβράνη. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
Για να δέσουμε το γλυκό μας παίρνουμε από μία δεσμίδα φύλλων που ψήσαμε, και με ένα κορνέ καλύπτουμε με τη κρέμα. Από πάνω σκεπάζουμε με μια άλλη δεσμίδα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

TIP
Αν θέλουμε μπορούμε να τα κόψουμε σε πιο μεγάλο μέγεθος, αλλά θα φτιάξουμε λιγότερα κομμάτια με αυτη τη δοσολογία!