Υλικά

6-7 κομμάτια από αρνί μπούτι κομμένα μέτρια
2 ποτήρια κουμανταρία-1/2 ποτήρι λικέρ πορτοκαλιού
1 πράσο μεγάλο κομμένο μέτριες ροδέλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.σ.ρίγανη
1 κ.σ.θυμάρι
Αλάτι θαλασσινό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κουμανταρία με το λικέρ και το αλάτι και φτιάχνουμε μια μαρινάτα. Βάζουμε μέσα τα κομμάτια από το αρνί και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 5-6 ώρες καλυμμένα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το αρνί για να σοταριστεί και αυτό καλά από όλες τις πλευρές και να θωρακίσουμε τα υγρά του.
Βάζουμε το ζουμί από τη μαρινάτα καθώς και ένα ποτήρι ζεστό νερό, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και το θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
Το αφήνουμε να σιγοψηθεί για τουλάχιστον μια ώρα.
Το σερβίρουμε συνοδευμένο με πουρέ ή πιλάφι..

Angel Recipes by Louiza Zembyla