Υλικά

  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο άνηθο
  • 4 αυγά
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 τυρί γκούντα τριμμένο
  • 1/4 τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

  • Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, και τον άνηθο και τα ζεματάμε περίπου για 10 λεπτά της ώρας.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το σπανάκι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μίγμα μας σε ένα πυρέξ από πάνω βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

tip:

1. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ψιλοκομμένο πράσσο.
2. Το σπανάκι μας μπορεί να είναι και κατεψυγμένο.

 sintagespareas.gr