Υλικά

10 περίπου μέτριες φρέσκιες ή κατεψυγμένες σουπιές
2 μέτρια κρεμμύδια -2 σκελίδες σκόρδο [όλα ψιλοκομμένα]
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κ.σ.ελαιόλαδο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
Για τη μαρινάτα: 2 stics κανέλας, 2 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, 
1 κ.σ. turmeric (κουρκουμά), 3-4 γαρύφαλλα ξηρά κοπανισμένα, 2 μεγάλα ισπανικά κόκκινα πιπέρια ή chillys, ½ κ.τ. μπούκοβο, ή chilly powder, αλάτι θαλασσινό, 1 κ.σ σησαμέλαιο.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα μας πρώτα με το να σμίξουμε όλα τα υλικά της μαζί σε ένα μπολ, αφού κόψουμε πρώτα τα πιπέρια σε μέτρια κομμάτια. 
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες σουπιές, τις καθαρίζουμε από το μελάνι και το κέλυφος τους. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στη μαρινάτα, ανακατεύοντας τις καλά. Τις αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα σκεπασμένες στο ψυγείο.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι, μόλις μαραθεί βάζουμε το σκόρδο και πριν να ροδίσει προσθέτουμε τις σουπιές με τη μαρινάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί ξεσκέπαστο πλέον για ακόμη 3-4 λεπτά.
Συνοδέψτε το με ένα σκέτο ρύζι μπασμάτι.

Angel Recipes by Louiza Zembyla