Υλικά

2 κιλά κότσι χοιρινό 

1 κ.γλυκού σκόνη μουστάρδα

1/3 φλ. ελαιόλαδο

ξύσμα λεμονιού

αλάτι – πιπέρι

Για την κρούστα

1 κ.σούπας  μουστάρδα

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε ψίχουλα

1/2 φλ. παρμεζάνα

1 κ.γλυκού  ρίγανη αποξηραμένη

2 κλαδάκια θυμάρι

2 κλαδάκια δεντρολίβανο

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλλευκό ξηρό κρασί

 

Εκτέλεση

Αλείφετε  το κότσι  με λίγο από το ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια. Ανακατεύετε  σε μπολ την σκόνη μουστάρδας το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε  το κότσι με το μείγμα. 

Ζεσταίνετε  λίγο από το ελαιόλαδο και το  ροδίζετε  σε δυνατή φωτιά γύρω γύρω. Το βάζετε σε σχάρα μέσα σε ταψί το αλείφετε  με την μουστάρδα και το ψήνετε  για 1 ώρα στους 180ºC. 

Το  βγάζετε από το φούρνο, σε  ένα μπολ  βάζετε  τα ψίχουλα το τυρί τα μυρωδικά το σκόρδο και το υπόλοιπο λάδι. Πιέζετε το μίγμα να κολλήσει στην επιφάνεια. Ψήνετε  σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 1 ώρα επιπλέον.

Ρίχνετε το κρασί στο ταψί καθώς είναι ζεστό και τρίβετε  να διαλυθούν οι καραμελωμένοι χυμοί. Το βάζετε  σε κατσαρόλα και βράζετε  σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθεί στο μισό και να πυκνώσει και το περιχύνετε στο κρέας.