Υλικά:


3 πατάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 καρότο τριμμένο

3 κολοκυθάκια τριμμένα

1 φλυντζάνι αρακά

1 κουταλιά μουστάρδα

2 αυγά

2 κουταλιές σάλτσα σόγιας

1/2 ματσ’ακιο μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

Για το τηγάνισμα


2 αυγά

φρυγανιά τριμμένη

ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Βάζετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις πατάτες, το καρότο. τα κολοκυθάκια, τον αρακά και τη μουστάρδα. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο.Αφήνετε τα λαχνικά να κρυώσουν και τα βάζετε σε μπώλ. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα αυγά και τα προσθέτετε.

Ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα της σόγιας, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο. Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια, πλάθετε τη ζύμη σε κροκέτες και τις αφήνετε στο ψυγείο για 1/2′ ώρα. 

Βάζετε τό λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Χτυπάτε τα αυγά και τα βάζετε σε μπώλ. Βουτάτε τις κροκέτες πρώτα στα αυγά, μετά στην τριμμέμη φρυγανιά και τις τηγανίζετε απο όλες τις πλευρές, ώσπου να ροδίσουν, Τις σερβίρετε ζεστές ή κρύες.