Υλικά

10-12 αγκινάρες

5 μεγάλες δέσμες σπανάκι

ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζετε τις αγκινάρες σε μπόλικο αλατισμένο νερό προσέχοντας να ψηθούν καλά (όχι όμως να λιώσουν!). Αφού ψηθούν τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί.

Βράζετε  το σπανάκι και το ρίχνετε  σε τρυπητό να στραγγίσει

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε  το κρεμμύδι μας. Προσθέτετε  το στραγγισμένο σπανάκι και ανακατεύετε  για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε  το τυρί, ανακατεύετε  μέχρι να λιώσει και προσθέτετε το  αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζετε  το μείγμα από τη φωτιά και γεμίζετε  τις αγκινάρες.

Αλείφετε  τις αγκινάρες εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά.