Υλικά

1 φλιτζάνι κινόα

2 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι πιπεριές κομμένες σε κύβους (κόκκινο και πράσινο)

1 /2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες

1/4 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Αλάτι Μαύρο πιπέρι

Κρέμα μπαλσάμικο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε την κινόα. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Συνήθως διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει πριν φτιάξουμε τη σαλάτα Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το αβοκάντο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γαρνίρουμε με 5-6 φέτες ώριμο αβοκάντο. Προαιρετικά σερβίρουμε με κρέμα μπαλσάμικο.

coolartisan.net