Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. καρύδια, τριμμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι ή με μία κουτάλα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά. Προαιρετικά σερβίρουμε με σος σοκολάτας. 

steliosparliaros.gr