ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑΣ

2 μπωλ μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι 
5 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε διαγώνια κομμάτια
3 καρότα κομμένα στον τρίφτη
150γρ. ψιλοκομμένο άϊσμπεργκ
100γρ καβουρδισμένα κάσιους –
2 φύλλα καφίρ
50γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο κορίανδρο
1 κουταλιά σούπας μαύρο σουσάμι 
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

ΥΛΙΚΑ DRESSING

2 κουταλιές σούπας φυστικέλαιο 
2 κουταλιές σούπας χυμό λάϊμ
2 κουταλιές σούπας σάλτσα ψαριού
50γρ. ζάχαρη φοίνικα λιωμένη 
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
λίγο τσίλι σε σκόνη 
λίγο αλάτι
λίγο λευκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για κάθε κούπα μπασμάτι, υπολογίζουμε 2 κούπες νερό. Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχι το νερό να απορροφηθεί από το ρύζι τελείως. Σε ένα μπώλ σαλάτας βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας κι ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του dressing κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα κι ανακατεύουμε καλά.

missbloom.gr