Ζύμη

300 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος

115 γρ. καλαμποκέλαιο

115 γρ. ελαιόλαδο

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. κανέλα Μήλα 1 κιλό μήλα,

καθαρισμένα και κομμένα στα 8

100 γρ. σταφίδες

100 γρ. καρύδια

50 γρ. ζάχαρη μαύρη

½ κ.γ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί είτε στο μίξερ με το φτερό είτε με τα χέρια έτσι ώστε να σχηματιστεί μία αρκετά μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μήλα Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Συναρμολόγηση Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 4 χλστ. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. στη λαμαρίνα του φούρνου και μεταφέρουμε στο εσωτερικό του το ένα φύλλο ζύμης. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των μήλων. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 50-60 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

 

 steliosparliaros.gr