Υλικά

12 νουαζέτες
2¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη αραβοσίτου
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι βούτυρο (114 γραμμάρια) σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
½ κούπα καστανή ζάχαρη
1 αυγό + 1 κρόκο αυγού
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση

Βάζετε τις νουαζέτες στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα και  τις ρίχνετε στο μπλέντερ, χτυπάτε για περίπου μισό λεπτό. Ξανά βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Απλώστε 2 αντικολλητικά φύλλα σε 2 ταψιά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη σόδα, το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, τη λευκή ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπήστε το αυγό, τον κρόκο του αυγού, τη βανίλια μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι  και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.

Ανακατέψτε το μισό μείγμα από τα κομματάκια νουαζέτας με το μείγμα της ζύμης και πλάθετε σε μπαλάκια. Τοποθετήστε τα στα ταψιά με τη λαδόκολλα βάζετε από ένα σοκολατάκι στο κέντρο του μπισκότου.

Ψήνετε για 9-11 λεπτά μέχρι οι άκρες να σκουρύνουν. Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρετε.