Υλικά

1 κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

3 κουταλιές της σούπας μέλι

3 κουταλιές της σούπας σταφίδες

1 ματσάκι  άνηθο, ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα

50 γρ.σπανάκι

 

Εκτέλεση

Θερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζετε μέσα το κουνουπίδι με το ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε για περίπου 15 λεπτά. Ανακατέψτε με το κόκκινο κρεμμύδι και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

 Οσο το κουνουπίδι ψήνεται, ανακατέψτε το ξίδι, το μέλι και τις σταφίδες.

 Μόλις το κουνουπίδι ψηθεί, προσθέστε το dressing, τον άνηθο, τα αμύγδαλα και το σπανάκι. Βεβαιωθείτε ότι το σπανάκι είναι φρέσκο και τρυφερό και με όχι πολύ μεγάλα φύλλα, για να μπορέσετε να το βάλετε ωμό στη σαλάτα σας. Σερβίρετε και απολαύστε!

medinova.gr