Υλικά για ταρτιέρα 23 εκατοστών. 

  • 120 ml. ελαιόλαδο
  • 40 ml νερό
  • 4 ml κονιάκ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 μπαστουνάκι βανίλια
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • 280 γρ. ταχίνι
  • 300 γρ. σοκολάτες κουβερτούρα 55%
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 500 γρ. φράουλες καθαρισμένες

 

Εκτέλεση

Για τη βάση

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υγρά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με τις υπόλοιπες σκόνες έως ότου ομογενοποιηθούν. 
Μοιράζουμε τη ζύμη στην επιφάνεια της ταρτιέρας και πιέζουμε με τα χέρια μας έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα και να έχει πάχος περίπου 0,5 εκ. 
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας και με ένα μαχαίρι κόβουμε γύρω-γύρω τη ζύμη που περισσεύει από την ταρτιέρα έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Τοποθετούμε την ταρτιέρα στο ψυγείο και αφήνουμε για 30′. 

Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη μεμβράνη και ρίχνουμε μέσα ωμό ρύζι έτσι ώστε να καλύψει όλη τη ζύμη, για να μην πέσουν τα τοιχώματα της ζύμης κατά τη διάρκεια του ψησίματος, καλύπτουμε το ρύζι με τη μεμβράνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 10-12 λεπτά. 
Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε για ακόμη 10΄εως ότου η τάρτα πάρει χρυσαφί χρώμα. (Προσοχή η μεβράνη που θα χρησιμοποιήσουμε να μπορεί να μπει στο φούρνο και να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες)

Για τη γέμιση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν –μαρί και προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι. Ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε τις φράουλες στη βάση της τάρτας και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της σοκολάτας.

Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

cookbox.gr