• 150 γρ. μπισκότα Digestive
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 φύλλα ζελατίνη
  • 160 γρ. μασκαρπόνε
  • 160 ml. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. φράουλες
  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 20 ml κονιάκ
  • 5 γρ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 45 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Μέτρια
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα
 
 

Στον κάδο του μίξερ σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και το κακάο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, το βάζουμε σε τσέρκια ή σε μεγαλύτερη φόρμα που να αποσπάται ο πάτος, σαν βάση και το παγώνουμε. 
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρέμα, τη ζάχαρη και το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψουν καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα, μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό, τη ζεσταίνουμε σε δύο κουταλιές κονιάκ και την προσθέτουμε και αυτή. 
Μοιράζουμε το μείγμα στα τσέρκια και το αφήνουμε να παγώσει καλά.

Σε ένα τηγάνι καραμελώνουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη, σβήνουμε με λίγο κονιάκ, προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο και τον χυμό πορτοκάλι, βράζουμε ελάχιστα και ρίχνουμε το κορν φλάουερ, ώστε να δέσει η μαρμελάδα μας. 

Βάζουμε τη μαρμελάδα στο τσέρκι αφού κρυώσει καλά και παγώνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες όλο το γλυκό.

Σερβίρουμε βάζοντας το σοκολατένιο τσιζκέικ μαζί με το τσέρκι στο πιάτο. Με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε το γλυκό μας από το τσέρκι και το αφαιρούμε. Γαρνίρουμε με μια φρέσκια ολόκληρη φράουλα.