Υλικά 
  • 200 γρ. ταραμάς άσπρος
  • 1 φραντζόλα ψωμί άσπρο (2 ημερών)
  • 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι χυμός λεμονιού
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο τριμμένο ψιλό
  • λίγο μαϊντανό ή ελιές για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής:

Παίρνουμε το ψωμί μας το οποίο πρέπει να έχει ξεραθεί αρκετά, του αφαιρούμε την κόρα και στη συνέχεια μουσκεύουμε την ψίχα καλά σε ένα βαθύ μπολ.

Ύστερα τρίβουμε σε κομμάτια τη βρεγμένη ψίχα.

Στο γουδί πολτοποιούμε καλά τον ταραμά με δυνατές και γρήγορες κινήσεις προσθέτοντας λίγο λεμονάκι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη τριμμένη και βρεγμένη ψίχα και συνεχίζουμε το γούδισμα.

Προσθέτουμε κατά σειρά λάδι, λεμόνι, χτυπάμε και ξανά λάδι, λεμόνι επαναληπτικά μέχρι να αρχίσει να ομογενοποιείται.

Προς το τέλος (προαιρετικά) προσθέτουμε το λιωμένο σχεδόν κρεμμύδι και επαναλαμβάνουμε την ίδια κίνηση.