Υλικά (για 8 άτομα)

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
  • 5 κρόκους αυγών
  • λίγη βανίλια
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σοκολάτα-κουβερτούρα ΙΟΝ σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπαιν-μαρί.
Διαλύουμε τον καφέ με 3 κουταλιές νερό, τον προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να γίνουν αφράτοι, ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε τους κρόκους με τη λιωμένη κουβερτούρα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος-σαντιγύ και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας ώσπου να αναμιχθούν καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μίγμα σοκολάτας ανακατεύοντας προσεκτικά τη μους μεμια ξύλινη κουτάλα. Γεμίζουμε με τη μους, μπωλ ή ατομικά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θέλουμε να σερβίρουμε.
Μπορούμε να γαρνίρουμε με σαντιγύ και τριμμένη σοκολάτα ή ότι άλλο προτιμούμε.