Υλικά συνταγής

  • 8 μεγάλα μήλα
  • 1 φλυντζάνι ζάχαρη
  • 2/3 φλυντζανιού  βούτυρο μαλακό
  • 1 φλυντζάνι  καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
  • 1/2 φλυντζάνι  κονιάκ
  • 1/3  φλυντζανιού  νερό

 

Εκτέλεση 

  1. Κόψτε μια οριζόντια φέτα από το επάνω μέρος κάθε μήλου και με το ειδικό εργαλείο αφαιρέστε την καρδιά με τα κουκούτσια.
  2. Βάζετε τα μήλα σε ταψί και ρίξτε μέσα το νερό.
  3. Σ’ένα μπολ ανακατέψτε τα καρύδια με το βούτυρο, τα υπόλοιπα υλικά και το μισό κονιάκ.
  4. Γεμίστε τα μήλα στο κέντρο με το μείγμα των καρυδιών και περιχύστε τα με το υπόλοιπο κονιάκ.
  5. Ψήστε τα στους 150 βαθμούς Κελσίου 1 ώρα και 30′ περίπου.
  6. Στο διάστημα αυτό γεμίστε αρκετές φορές το κέντρο κάθε μήλου με το μείγμα των καρυδιών που σας περίσσεψε, ώσπου να τελειώσει όλο. Περιχύνετε επίσης τα μήλα με το ζουμί τους από καιρό σε καιρό, χρησιμοποιώντας μια πλαστική σύριγγα κουζίνας.
  7. Σερβίρετε τα μήλα ζεστά, σκέτα ή  συνοδεύοντάς τα με σαντιγί ή παγωτό.